Duurzame teelt in de kas

  

Plantenkwekerij Vreugdenhil vindt het ontzettend belangrijk om duurzaam, betrouwbaar en hygiënisch te telen. Op die manier kunnen we realiseren dat onze klanten zorgeloos kunnen genieten van onze eetbare, veilige plukgroenten. Deze zijn herkenbaar door het Pick-&Joy logo.

Pick-&-Joy wordt op een natuurlijke manier geteeld met behulp van biologische middelen. Zo vindt bijvoorbeeld de bestuiving plaats door middel van hommels. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming. Dit houdt in dat we ''goede'' beestjes inzetten om ''schadelijke'' beestjes te bestrijden. Een voorbeeld: luizen willen we niet in onze Pick & Joy producten. We zetten daarom sluipwespen in die op zoek gaan naar luizen. De sluipwesp prikt de luis aan en legt daar een eitje in. Vervolgens komt uit dit eitje een larve en de dode luis blijft over. De larve wordt een sluipwesp, gaat weer op jacht naar een luis en zo is de cirkel weer rond. We hebben op deze manier dus geen enkele chemische gewasbestrijding nodig en zorgen onze beestjes voor een veilig eetbaar product!

Ons streven is om alles verder te optimaliseren en te blijven strijden voor een duurzamere en gezondere wereld. Een grote stap in de goede richting is het certificaat MPS Fruit & Vegetables. Het MPS-Fruit & Vegetables is een certificaat speciaal ontwikkeld voor de groente- en fruitsector. Hierbij ligt de nadruk op duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne én transparantie. Deze aspecten werden nog niet eerder in één certificaat gecombineerd. Met het MPS-Fruit & Vegetables certificaat voldoet Plantenkwekerij Vreugdenhil aan de eisen die grootwinkelbedrijven en de detailhandel hebben ten aanzien van veilige, schone en duurzame geteelde producten.